Home > Din Romania > INTIUM Fungicid … ce urmeaza ? Cartofi care cresc în copaci?

INTIUM Fungicid … ce urmeaza ? Cartofi care cresc în copaci?


Tocmai am dat peste acest lucru astăzi şi pare interesant …
Corporatia BASF din Germania a dezvoltat un nou tip de fungicid numit INTIUM şi, deşi nici o ţară nu Europeană a aprobat produsul, România a făcut-o şi a început să-l folosească.

În primul rând să aruncăm o privire la cuvântul fungicid şi punem in vedere niste cuvinte relevante:
Aici este definiţia de la Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Fungicide

Fungicide sunt compusi chimici sau organismele biologice utilizate pentru a ucide sau inhiba ciuperci sau spori de ciuperci. Ciuperci care poat provoca leziuni grave în agricultură, rezultând în pierderi critice de randament, calitate şi profit. ” (In final tot despre profit e vorba )

Wikipedia in Engleza nu spune următoarele (de la Wikipedia daneză):
“Problema este ca metodele – în afară de a fi fungicide – de asemenea au  impact asupra animalelor şi oamenilor. În majoritatea cazurilor, efectele toxice acute sunt foarte mici (a se vedea DL50), dar aceasta nu inseamna ca nu poat produce efecte puternice pe termen lung, efecte în termeni de schimbări ereditare (mutaţii), reacţii de hipersensibilitate (alergii) sau cancer. ”

Totuşi, acest  pesticid încă ne testat a fost deja aprobat în România pentru a fi utilizat pe întreg teritoriul ţării, şi în plus, autorităţile române au recunoscut ca testeaza INTIUM inca din 2007!

Aici este comunicatul de presă BASF:
http://www.basf.com/group/pressrelease/P-08-521
Citat:

“Suntem foarte incantati de Initium. Acesta este cel mai recent fungicid din linia noastra inovatoare pentru dezvoltarea creşterii rapide a culturilor . Se alătură o întreagă gamă de ingrediente active BASF în acest segment, cum ar fi boscalid, F 500 ® , dimethomorph, şi “metrafenone, spune Peter Eckes, seful departamentului de cercetare şi dezvoltare de la BASF Crop divizia de protecţie.

Acum, haideţi să aruncăm o privire la ingredientele menţionate şi într-una din ele speciale: Dimethomorph (nu sunt prezente în Wikipedia … ma mir de ce)
Dintr-o altă sursă:
ACUTĂ TOXICITATE
Dimethomorph este doar uşor toxic pentru mamifere. DL50, doza care ucide jumătate din animalele de testare care se consuma, este de 3900 mg / kg pentru şobolani, 5000 mg / kg pentru masculii de şoarece, şi 3700 mg / kg pentru femelele de şoarece (2). LD50 pentru şobolani a căror pielea este expusa la dimethomorph este mai mare de 2000 mg / kg (2, 5). Concentraţia de dimethomorph în aer care este fatal pentru jumătate din animalele testate, CL50, este mai mare de 4.24 mg / l aer pentru şobolani. Dimethomorph este non-iritant pentru ochi de iepure şi de piele (1). Este non-sensibilizant pentru “porcii piele guinea (3).

Vă rugăm să reţineţi că Wikipedia danez menţionat LD50 ca fiind una dintre substanţele care pot cauza cancer.

Puteţi face un pic de cercetare asupra a ceea ce contine produsul şi ceea ce nu, dar unele surse spun că INTIUM poate provoca cancer de coloana şi că, odată ingerat substanţa
ar fi destul de greu pentru a elimina din organism.

De ce România ar aproba o substanţă care este nu este aprobată în UE şi nici o altă ţară a vrut să-l testeze sau sa il foloseasca din cauza riscurilor implicate?
Oare a si BASF a făcut ceea ce au facut si altii si a venit cu un sac de bani la fel ca multe alte companii din lume,  atunci când au venit în România pentru a mitui guvernele, în scopul de a face profit din aer ?

Acum, România este prima … si pun pariu ca vor urma si alte tari în următorii câţiva ani pentru că oamenii doresc to mai multă hrană, chiar dacă nu o consuma.

De ce naiba ai nevoie sa cumperi 5 kg de cartofi, atunci când trebuie să mănânci doar 1kg  şi restul vor f i aruncati la gunoi oricum după un timp? De ce cumparam mai mult decât avem  nevoie de fapt? Doar pentru că ne plac deseurile si gunoaiele ?

În cazul în care noi toţi am cumpăra doar ceea ce avem nevoie şi nu ceea ce credem noi avem nevoie, nu va mai fi nevoie de o agricultură bazată pe fungicide si am putea supravieţui pe planeta asta.

Gustul produselor alimentare nu mai au acelaşi gust şi nu va fi niciodata cum a fost atunci când am fost un copil si furam roşii din gradina vecinilor si le mancam ca pe nişte mere pentru că aveau un gust atat de bun. Erau delicioase … acum parca au gust de plastic si faina.

Asta vrei ? Sa mananci plastic si faina ? Nu cred …

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: